Producent:

Ramos-Pinto

Land:

Land: Portugal

Website:
Distrikter:
Beskrivelse - Scanwine - conditional:

Ramos Pinto

Ramos Pinto ägs numera av champagne producenten Louis Roederer. Men husets historia går tillbaka till 1880 då det grundlades och som består av fyra vingårdar i Cima-Corgo och i Douro. Ramos Pinto är ett av de hus som äger flest individuella vingårdar i förhållande till produktionen vilket ger hög kvalitet

Produktionen har moderniserats genom Roederers ägarskap och stor fokus sätts på kvalitet. Vintage Port produceras enbart vid en god årgång och en skörd, lagras två år på fat och för att sedan utvecklas på flaska. Late Bottle Vintage produceras också av en årgång men här ligger vinet fyra till fem år på fat och för att därefter buteljeras.

Ramos Pinto producerar även bordsvin Duas Quintas och Duas Quinta Reserva. Duas Quinta görs på druvor (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca) från två av Ramos Pintos egendomar, Quinta de Ervamoria och Quinta dos Bons Ares. Den första ligger 100 m över havet och jordmånen består mest av skiffer och den andra ligger 600 m över havet här består jordmånen av granit. Kombinationen ger viner med spänst, frukt och kropp.

Varer:

Scanwine of Sweden AB  |   Adelgatan 21  |  211 22 Malmö  |  Tlf.: + 46 (0) 721-461289  |  Email: info@scanwine.se